skip to Main Content
Inloggning endast för admin:
Modiga paddlare!

Stockenträffen 2016

Vilken helg vi fick!  Sol vind & vatten skulle man väl kunna säga!

Redan torsdag anlände ett 25-tal paddlare som var sugna på att paddla i skummet till Stockenträffen 2016.  Vinden var verkligen närvarande under fredagen och de som vågade sig ut då fick kämpa på bra för att komma tillbaka till lägret.  Det rullade in kajak efter kajak på Stockens camping och det var länge sedan det var så fullt på tältsidan. Små färglada kupoler överallt!  Många goa kramar delades ut och glada igenkännande miner syntes överallt. Så roligt att så många kommer från alla vädersstreck och kanske bara träffas just här på Stockenträffen.

Paddling till Hermanö huvud

Natten till lördag var blåsig. Det ryckte och slet i tälten och bland ledarna var det lite oroligt, hur ska det gå på vår gruppaddling? Vi har nog några inte fullt så vana paddlare med oss i år…    Blåsigt var det, och många blev vi!!  Vi räknade kajakerna på Hermanö Huvud och det var då 59 kajaker på stranden!  Gruppen som paddlade iväg delades snabbt upp i två grupper, sedan i ytterligare två grupper. Alla tog sig ut till Hermanö huvud, där vi tillbringade sköna timmar med att lapa sol, äta matsäckar, kolla på tuffingarna i skummet utanför champagneviken. Ett skådespel!

Tillbaka gick det snabbt! Några tog sig till Gullholmen för att äta glass, andra paddla tillbaka till Stocken och tog det lite lugnt.

Björn Lundins bilder:

Ralf Vässmars bilder:

Jette Gustafssons bilder:

Bildvisning

Den planerade bildvisningen fick i år ske ute på campingen. Vi hittade lite lä bakom Lars Magnussons husbil, lånade en husvagnsbak och så kunde vi njuta av Jonas Alexanderssons bilder och berättelser från Alaska. Flera andra hade också bilder och filmer med sig. En trevlig programpunkt som uppskattades av deltagarna.  Det blev flera deltagare än vad som syns på bilderna, men det blev för mörkt för att fotografera.

Caroline Henrikssons bilder:

 

 

Utställare

Riktigt roligt var att vi fick besök av utställare i år. Björn Thomasson deltog för  www.petruskajak.se och visade Thomasson-kajaker, både från danska Struer och sådana som är resultatet av hans kajakbyggkurser. Ganska många provsatte och provade dem i vågorna. Vi hoppas att detta upprepar sig och att fler utställare vill komma och visa upp sina produkter för oss.

Söndagspaddling till Gullholmen

Regn och grå himmel väckte oss på söndagmorgonen. Men något måste vi ha gjort rätt för det blev uppehåll, vindstilla och paddlingen mot Gullholmen blev riktigt njutbar. Cirka 20 personer hängde med, ungefär lika många tog sig istället mot Vallerön och Kärringön. Roligt när man kan välja vart man vill hänga på.

Robin Dahlöf guidade även idag och med hans lokalkännedom hittade vi en fin vik att fika på på Stora Risholmen där vi också tittade på gamla gravar. Sedan snirklade vi oss under bryggorna i vattnet kring Gullholmen och hade en fin dag innan vi åter kom iland på Stocken.

Jette Gustafssons bilder:

 

TACK och välkomna åter!

Ett stort TACK till alla deltagare som var med och skapade god stämning och gjorde årets Stockenträff till ett uppskattat och lyckat event. Vi önskar er alla varmt välkomna tillbaka 25-27 augusti 2017!

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top