skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Skumlöst bad med räddningsövningar utanför Hermanö

Årets skumbad gav väl inte så mycket skum men bad blev det. Det var 6 tappra paddlare som trotsade värmeböljan och det stilla havet. Några paddlade ut redan på fredagen och resten hämtades upp på Stocken Camping av Rayne och Tony på lördagsmorgonen.

Efter en fin tur ut till Vallerö sattes tält och det åts lite lunch innan övningarna drog igång. Det var en kort genomgång på land där räddningar visades torrt och det diskuterades om lite olika räddningar och tekniker. Sedan UT i vattnet många räddningar och rollar blev det i det fina vädret, Gruppen fick även chansen att prova att tömma en kajak utan skott men den hade flytkroppar, alla var överens om att det var väldigt tungt och svårt att få till en tömning av en sådan kajak ( mycket lärorikt).

Efter 2-3 timmars badande var alla blöta och trötta så vi drog oss upp på stranden för mat och häng, Senare på kvällen drog några till kärringön och köpte krabbor som spisades på kvällen. På söndagsmorgonen rev vi lägret och paddlade ut till Måseskär som vi rundade. Väl där fick vi möjlighet att komma upp i fyren och se den vidunderliga utsikten. Återfärden till Stocken gick på västsidan av Vallerö och inte en vik blev outforskad, vidare hem via Hermanö.

Tack alla deltagare för en suverän helg.

Deltagare : Veronica, Åsa,Jan,Thomas,Rayne,Tony

Vid pennan: Tony

Fina bilder har vi fått av Thomas Steindahl.

19222018211215131710973814426

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top