skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Räkpaddling från Heestrand

Lunch på Jakobsö

Räkpaddling från Heestrand blev en riktig hit!  17 entusiastiska medlemmar samlades på stranden i Heestrand för att paddla i soligt och blåsigt väder. Det var en skön blandning av gamla och nya medlemmar, alla med härligt positiv inställning och stor förväntan på helgen.  Det kom några försiktiga frågor om hur långt och hårt vi skulle paddla, men vi enades om att det är myspaddling som gäller. Man måste ju vara pigg och glad inför räkförtäringen på kvällen!

Rejält med skvalp fick vi i början. Vågor från lite olika håll gjorde första etappen ganska tuff även om vågorna inte var stora så var det stökigt och mycket vind. Lite funderingar på hur hårt det skulle bli att komma hem var det nog.  Vi tog oss upp förbi Lilla Hamburgö, eller Jakobsö som den ju faktiskt heter på sjökortet.  Då lugnade det ner sig rejält, vi paddlade ganska länge och när vi slutligen kom fram till en ljuvlig strand var det mycket skönt att sträcka på benen.

Som vanligt spred vi ut oss över klipporna, som häckande färgglada fåglar satt vi och fikade och nöjt i solen.  En dryg timma var vi där, oj  vad fort en sådan kan gå!

Ungefärlig paddelruttDet blev sedan insidan tillbaka söderut och motvinden uteblev.  Bara skön smörpaddling och vi insåg att vi nästan skulle komma för tidigt i land. Då bestämde vi oss för en mellanlandning på Dannemark där de pigga gick en promenad och några andra satt på stranden och skrattade så vi kiknade. Båda grupper verkade nöjda! Roligt prat bland de medverkande där flera var med på vårt 20-årsjubileum och särskilt mindes att Ralf fixat ut en grill och paddlade ut med en  extremt hårt lastad kajak. Roliga minnen.

Ett litet skutt in i land och så installerade vi oss på det gulliga vandrarhemmet Kustnära. Nu var vädret helt ljuvligt – som sommar. Vi satt på verandan, drack lite olika drycker som passade utmärkt ihop med Lindas smågodispåse. Massor av tokiga historier och skratt, tänk så lätt det är att umgås med kajakmänniskor.

På andra våningen var det uppdukat till oss för räkfest. Vi dukade om för vi ville sitta vid långbord. Det blev mycket trevligt! Skål och mer skratt. Tror till och med vi sjöng lite? Eller minns vi fel? Massor av räkor och sås. Lite lite bröd – det var oväntat – men kaffe och kaka fick vi också.

Efter maten var det tävlingsdax!  Musiktävling med en lite annan infallsvinkel blev populär och vi höll nog på nästan en timma innan lag 1 avgick med segern.  En annan musiktävling tog vid och där skrattade vi om möjligt ännu mer!

Vi plockade ihop och några nattugglor satt på verandan och pratade med grannen som tittade över och berättade allt som finns att veta om Heestrand.

Jettes bilder

 

Söndag

norra ejgde (2)Frukost serverades 08.30 för de som ville. Mysigt!  Halva gänget bestämde sig för att sluta på topp och åkte hemåt. Andra hälften körde en liten bit norrut till Norra Ejgde och därifrån paddlade vi runt i Hamburgsunds skärgård, till Gåsö, Gluppöbassängen och Dyngö där vi stannade och åt lunch. Det droppade på oss lite då och då under dagen som var ganska grå. Men vi enades alla om att det var vilsamt och härligt och bara avkopplande och skönt att paddla i detta väder.

Robin guidade oss även idag på bästa sätt, höll ihop gruppen över farleder och hade koll på att alla var med. Just nu är det faktiskt en del båtar ute – hummersäsong som det är.

Tillbaka på land vid 15.30. Hej och tack till alla. Kändes som om det var ett nöjt gäng som vinkade av varandra.  Tack till alla som var med och paddlade och gjorde helgen så trevlig!

 

Om någon mer tog bilder som vi kan lägga på hemsidan så hör av er till Jette.

 

Filmat av Jette Gustafsson:

https://youtu.be/CCHpreEGplk

 

Paddlade gjorde  Inger, Linda, Miram, Lasse, Janne, Martin, Agne, Robin, Annika, Åsa, Anna, Signe, Anna-Carin, Jari, Cicki, Veronica och Jette.

Vid pennan Jette Gustafsson

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top