skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Lussepaddling i vallgraven med GKF

GKF bjöd för andra gången in oss till Lussepaddling i vallgraven. Den här gången blev vädret helt perfekt och paddlingen blev av, till skillnad mot i fjol då vi istället lussefikade i GKFs mysiga klubbhus.  Men i år blev det paddling!  Cirka 40 personer lade i kajakerna vid Säveåns mynning.

Drygt 20 personer från Tjörns Kajakklubb och ungefär lika många från GKF hade julpimpat sina kajaker på fantasifulla sätt. Några hade trätt en julstjärna över en lanterna, någon annan hade en blinkande julgran på huvudet. Nästan alla hade julbelysning på kajakerna och vi hade till och med musik med oss.  GKF hade en GRAMMOFON som de satte på inne i Stora Hamnbassängen och Christina från Tjörns Kajakiklubb hade med sig musik i lite modernare form. Det gjorde verkligen mycket för stämningen.

Stämningen var verkligen fantastisk. Inte bara för att vi själva var så förväntansfulla och glada men också tack vare den härliga upplevelsen att se den julsmyckade staden från kanal-vinkeln.

Vi lade i vid Sävenåns mynning och paddlade in vid Stenpiren och runt hela kanalen fram till Feskekyrkan och förbi. Sedan vände vi vid utmynningen och paddlade tillbaka genom kanalen och tillbaka till Säveån. Lite kämpigare på väg tillbaka med motströms, men det hördes inget gnäll om det :)

Med så många kajaker i vallgraven blev det otroligt stämningsfullt och en härlig upplevelse. Alla var så glada åt denna annorlunda paddling.

I lokalpressen!

Stenungsund Tjörn Orust-tidningen hade fångat upp vår Lussepaddling och hörde av sig under eftermiddagen för att få lite tider. De mötte sedan upp med drönare och filmade oss.  Ett trevligt reportage finns nu i tidningen men man måste vare prenumerant för att kunna se filmen.  Själva texten har vi dock klippt in här:

 

Såklart har vi ju egna bilder också

Och till sist en videosnutt!

 

Alla från Tjörns Kajakklubb gladde sig väldigt över denna paddling och vi vill säga det största möjliga TACK till GKF för denna inbjudan och givetvis hoppas vi den återkommer nästa Lucia.  Fantastiskt roligt!

Paddlade från Tjörns Kajakklubb gjorde:  Ingegerd, Christer, Christina, Karin, Jette, Eva, Annika, Karin, Bengt, Thomas, Caroline, Michael, Barbro, Peter, Elisabeth, Peter, Ulla, Carina, Cornelia, Inger och Paul.

Vid pennan: Bild, video och text Jette Gustafsson

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top