skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Glöggpaddling – helt traditionsenligt!

Med laddade glöggtermosar gav vi oss iväg från badstranden i Skärhamn, lördag 15 december. Runt 15 paddlare var redo för den traditionella glöggpaddlingen! Temperaturen låg runt 0-strecket och vi hade tur med vinden. Den kom från öster, så trots 4-7 m/s kunde vi under större delen av turen få riktigt fin paddling mellan alla öar och skär.

Vi tog oss söderut, tryggt guidade av Robin. In och ut i vikar, snirklande mellan vackra klippöar. Stundtals gick vi allra ytterst med bara öppet hav framför fören. Två nyfikna sälar följde oss nyfiket med blicken och undrade säkert vad det var för färgglada farkoster med lustiga varelser i som plaskade runt i deras vatten. Tror vi bara såg en enda båt på hela dagen! Snacka om att ha havet nästan för oss själva.

Mysiga Flatholmen blev ett bra val för lunch och glöggfika. Den lilla ön med sina hus och sjöbodar låg helt öde så här års. En verklig skärgårdsidyll! Efter att glöggen slunkit ner strosade vi runt mellan husen. I söder skymtade Marstrands fästning och lite mer åt sydväst den vackra fyren Pater Noster.

På väg tillbaka sprack molntäcket upp, och det sena solljuset gav ett gyllene sken över klipporna och vattnet. Plötsligt kändes det inte alls angeläget att ta sig hem. Man ville stanna tiden och bli kvar därute för att njuta av solens strålar. Det var nästan så det kändes lockande att ta ett bad inne i Sandholmens lagun. Men nej, det var ju december och iskallt i vattnet…

Några av oss avslutade denna fantastiska dag inne i Akvarellmuseets fik. Lite skön summering av dagen, prat och skratt över kaffekopparna. Och rödmosiga kinder. Precis som en bra after kayaking ska vara.

Bilder av Caroline Henriksson

Bilder av Christer Bodling

Robin Dahlöfs bilder

 

Paddlade gjorde Terese, Sven, Bertil, Ulla, Malin, Göran, Malin, Inger, Carina, Thomas, Ingrid, Caroline, Mikael Inger och Robin.

Vid pennan: Malin Husar

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top