skip to Main Content
Inloggning endast för admin:
Så fina Lucior

Lussepaddling blev lussefika med GKF

GKF hade bjudit in TKK till Lussepaddling i vallgraven i Göteborg. En mysig idé som nästan 20 Tjörnkajakare ville vara med på. Väderleken var dock inte riktigt lika samarbetsvillig. In i det sista höll vi paddelmöjligheten öppen men med bara en timma kvar bestämde sig GKF för att det inte skulle bli så skojsigt så istället bjöd de in oss till lussefika i deras klubblokal.

Väder och annat gjorde såklart att vi under dagen haft en hel del avbokningar men en tapper skara på 6 personer mötte upp vid Lilla Bommen och körde sedan ut till GKFs anika klubblokaler vid Saltholmen.  Där fikade vi i lusseutstyrsel och bekantade oss med varandra. Det blev hur mysigt som helst. Det var riktigt intressant att höra hur en stor klubb som GKF jobbar, att man har en deltidsanställd, att man sysslar med kanotsegling (hade flera av oss aldrig ens hört talas om) att man har flera sektioner, hanterar Valö, har kurser och bildvisningskvällar. En mycket livlig förening verkar det som.

Att jämföra klubbarna var roligt – vi är ju verkligen olika: Tjörns Kajakklubb är helt virtuell utan fastigheter eller ägodelar medan GKF har K-märkta lokaler, sköter fyrhus på Valö, har utlåningskanoter mm. Båda klubbarna verkar frodas och är nöjda med sitt sätt att arbeta.

Efter fikat och lära-känna-varandra-stunden fick vi en rundvandring i huset. Vilka fantastiska gamla träbåtar som förvaras i huset. Vi har full förståelse för att GKF är stolta över sina unika båtar!  Möteslokaler och mycket historik på väggarna gjorde också fint intryck på oss.

Vi sa tack för kvällen och var alla säkra på att vi ses igen. Nya lusse-paddelinitiativ kommer såklart, och kanske tidigare än nästa Lusse också då flera var sugna på att testa sina lysande lusse-utstyrslar på kajaken. Vi hörde också att GKF har bestämt att de tar med sig sin trailer och kommer till Stocken-träffen i år. Det ser vi såklart fram emot!

Tack för fikat säger vi till Liza och gänget på GKF – ett mysigt initiativ.

Fikade från TKK gjorde Christina, Karin, Gunnel, Bosse, Liza och Jette

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top