skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Glöggpaddling från Skärhamn

Även i år stod det Glöggpaddling från Skärhamn på programmet. Väderprognosen hade lovat regn mest hela dagen, men fyra paddelsugna dök upp vid akvarellmuseet i Skärhamn. Vinden var ostlig och relativt svag så det var ett lugnt hav som vi kunde skåda ut över. Turen kunde därmed förläggas på utsidan öarna söderut. Robin guidade oss vant ut mot utsidan genom alla små smala passager som fanns.

Väl ute kunde vi välja att ligga en bit ut och paddla lite lugnare eller stryka utmed kanten för att få lite mer utmaning. Robin väljer att paddla nära och vi andra paddlar en bit ut. Verkligen en fin dag att paddla på utsidan, inte många båtar ute i december. Nu så har också molnen lättat och vi kan skymta lite sol. Vi paddlade in i en av vikarna som endast kan nås utifrån, gammal sjö gjorde att vi fick lite spänning och fick hålla tungan rätt i munnen för att inte ta ett ofrivilligt dopp.

Lunch & Fika

Turen fortsatte på utsidan söder ut mot lunchstopp på Flatholmen. Där var helt tomt på andra människor och vi gick iland längst in i hamnen. I lä av en sjöbod kunde vi äta lunch och därefter avsluta med glögg o pepparkakor. Efter lunch passade vi på att se oss omkring på ön. Det finns flera väldigt fina hus, bl.a. ett som gav klar pepparkakshuskänsla.

Sammanfattningsvis så tycker vi att det är en ö, väl värd att besöka, gärna på någon av de lugna årstiderna, dvs. inte på sommaren.

Efter lunchen fortsatte vi söderut mot Klädesholmen, efter en stund vände vi norrut förbi Stockevik och snirklade mellan öarna på insidan tillbaka mot Skärhamn. När vi passerat på insidan av Hjärterön paddlade vi på nytt ut mot utsidan för att runda  Sandholmen och därefter paddla in mot Skärhamn. Återvägen gick via kanalen förbi restaurangerna och Akvarellmuseet. Där fick vi publik i form av julbordsätande gäster som fick något annat att titta på.

Först nu kom de första dropparna från himlen. Som många gånger förr så blev vädret klart bättre än prognosen. Tack för ännu en härlig paddling ledd av Robin.

Paddlade gjorde även Kjell, Terese och Christina.

Vid pennan: Christina Carlsson

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top