skip to Main Content
Inloggning endast för admin:
Tony Davidsson

Gåsöarkipelagen 2000-10-14–15

En sådan paddlingshelg det blev! Strålande hösväder och så 19 kajaker! Vi hade hört att Näsets Paddlarklubb också planerat en tur denna helg, vi föreslog dem att slå våra påsar ihop (många är ju medlemmar på bägge håll). Så blev det också.

Löradag samlades vi på badstranden i Fiskebäckskil, som såhär års är tämligen tom på badare… 17 kajaker anlände på bilar, och så kom Tony paddlande från Lysekil. Fin paddling i svag vind, ut genom sundet mellan Skaftö och Blåbergsholmen, sedan söder om Gåsö och ut mot Vasholmarna och Stenskär/Sillebyssan. Gled igenom och beskdade de vackra runda hällarna. Utanför Sillbyssan lekte några i bränningarna vid Kocksholmen en stund, medan andra höll sig i sjölä.

Mot Stora Testholmen för lunch, Thomas anslöt sig på vattnet, kom paddlande från Stocken. Lunchlandningen inte helt utan problem, då de flata hällarna var mycket hala. Vi hjälpte dock varandra, så det gick utan skador på folk eller båtar. Skön lång lunch, vandring för att bese de många och stora istidsgrytorna.

Norrut efter lunch, letade lite vågor i sundet utsidan Skarvesäter, men det var inte så mycket till surf idag. Så småningom drog sig hela sällskapet österut mot Blåbergsholmen, där de flesta ämnade övernatta – några vek av för att åka hem. Landning på Blåbergsholmens nordsida, slog läger osv. Eftersom Näsets PK:s chefspyroman var med, hade vi för att hålla henne lugn medbringat en säck ved. Det blev alltså lägereld efter maten, eld med ljug och whisky.

Söndagens paddling gav oss lite huvudbry, ty vinden var betydligt friskare, från sydväst. Men vi löst det hela genom att ta oss runt samma skärgård åt andra hållet, dvs började nor om Gåsö och paddlade sydvart på dess västsida. Genom att välja lite andra sund, blev det en helt ny paddling i förhållande till lördagen, trots att vi var i samma område.

Lunch i viken på Södra Usholmens nordostsida, den s.k. Röva. Hempaddling lite motigt runt Gåsö, men fint medkör när vi väl rundat. Avslutning på stranden i Fiskebäckskil vid 15-tiden.

19 deltagare (sorry, jag kan inte räkna upp dem ur minnet.  Jens skrev denna loggbokstext.

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top