skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Flottareleden i november

Novemberpaddling

En fullbokad grupp samlades vid Friluftsfrämjandets kanotcentral i Munkedal denna gråmulna novemberdag. Temat för dagen var att njuta av den storslagna naturen längs Flottareleden. Här flottades timmer ända fram till 1960 talet. Mäktiga bergsidor, storskog,  mossmattor, spännande grottor, prång och forsar inbjuder till stillsamt utforskande. Det är inte en tillfällighet att Bohusleden går precis i strandkanten. 

I området finns många vilda djur men idag såg vi endast spår av bäver genom en rejäl hydda men häger, korp kom i vår väg.

Vi paddlade till Viksjön och vände sedan åter för lunch vid Modalenstugan med sitt magnifika vattenfall. Turligt nog hade Friluftsfrämjandets Mullegrupp precis varit där så elden var redan tänd och vi kunde mysa vid eldstaden.  Mätta och nöjda gled vi sakta, slingrande längs bergssidorna och lät oss uppfyllas av färgprakten, formationerna i naturen. Någon hade lyckan att få  se en kungsfiskare vilket inte är så vanligt. Vi steg i land lagom när skymningen började lägga sig och tackade varandra för en fin dag.

Paddlade gjorde Barbro, Ingegerd, Erik, Elisabeth, Camilla, Kjell, Malin, Åsa, Karin, Sven och Kristina

Många tack till Kristina som ledde turen!

Vid pennan: Kristina Thyberg Gustafsson

 

Eriks bilder

Karins bilder

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top