skip to Main Content
Inloggning endast för admin:
"Venedig" kallas detta fräcka bostadsområdet i yttre delarna av hamnen.

Den store Köbenhavnertur 23 oktober 2016

Utflykt

En tidig planering med bokning av hotell gjorde att vi fick riktigt bra priser på vandrarhemmet på Amager i Köpenhamn.  6 glada Tjörnkajaksmedlemmar körde ner på lördagen och roade oss efter vad vi hade lust med. På kvällen åt vi en god italiensk middag på liten krog och stämningen var både god och hjärtlig. Alla kände som vanligt inte varandra men det är bara positivt att utvidga sina bekantskapskretsar, särskilt när det baserar sig på det gemensamma intresset paddling.

Söndagen startades lite långsamt med skön gemensam frukost och sedan avfärd in till Börskaj där Kayak Republic har sitt coola ställe; bar, café, kajakuthyrning, bastu på flytbrygga, omklädningsrum och festlokal. Allt centralt i Köpenhamn.  Hela området är kulturmärkt och har en särskild prägel. Detta var den fjärde gången de kör ” Den store Köbenhavnertur ” och vi hörde siffror på 82 deltagere.

Paddlingen

Årets tema var arkitektur och vi paddlade ut mot Teglholmen.  Kryddan med paddlingen var stoppen där en arkitekstuderande berättade om stadens utveckling och planer, problem och hur man tänkt när man byggt. Det gjorde det hela riktigt intressant.  Ingen av Tjörn kajakklubbs paddlare hade paddlat i Köpenhamn tidigare och hade vi fått bestämma hade vi såklart velat paddla i Nyhavn och Christiania och Christianshavn men detta blev ändå en intressant sida att se från vattensidan. Nu vet vi hur det går till och kanske blir det ett gäng som åker ner och gör innerstadspaddlingen en annan gång.  Jens & Ulle bröt sig loss från den stora gruppen och gjorde just en paddling från Pusher-street till Nyhavn. Vi får låta dem inspirera oss!
Efter paddlingen var det lite häng i Kayak-republics bar innan vi åt middag med de andra paddlarna. Väl tilltagna portioner intogs innan vi körde över bron och norrut.  Sammanlagt var vi alla mycket nöjda med helgen. Paddlingen började i regn men slutade i solsken, vinden uteblev och stämningen var god.  Inte alls dumt för en paddling i oktober. Kontakter knöts med andra paddelklubbar, kanske kan vi få till ett utbyte med någon av dem på nästa års program?
den-store-kbt-2016
En sträcka ut mot hamninloppet på en bred kanal är kanske inte förstahandsvalet när man ska paddla i en stad full av kanaler, men det var intressant och roligt presenterat. Nu har vi en anledning att åka tillbaka och göra de små kanalerna.

Film från paddlingen av Jette Gustafsson

Paddlade gjorde Jens, Ulle, Magnus, Christina, Anette och Jette.

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top