skip to Main Content
Inloggning endast för admin:
Stora Flatskär
Stora Flatskär

Dagstur vid Ulebergshamn

Vi lurades lite… vi hade lovat sol och vindstilla. Det blev inte så mycket sol men vinden var i alla fall väldigt lugn och snäll.

Det blev en toppen dag ändå! Som det alltid brukar bli när man paddlar. 14 paddlare samlades i Ulebergshamn och lade i för en skön paddling som skulle slingra sig mellan kobbarna i väster. Det visade sig att inte mindre än 4 personer var förstagångspaddlare med TKK. Så vi startade med en liten presentation av oss själva och också lite om hur paddlingarna med TKK fungerar. Bra att läsa på på hemsidan om man inte paddlat med oss förut.

Dagens gäng kändes alla erfarna och det var en trygg och lugn grupp som tog sig västerut. Vattnet var tidvis blankt och stilla och ibland lite krusigt, men aldrig någon större aggressivitet.

Första rasten togs i den urmysiga lagunen på Stora Flatskär. Bara att ta sig in i lagunen gör en på bra humör. Färgglada kajaker på klippor och lika färgglada paddlare i torrdräkter. Måste se fint ut från fiskmåsvy! Vi spanade efter lunnefåglar som enligt rapporter ska vara synliga i Lysekil, men vi såg mest ejdrar, svanar och några kanadagäss.

Vidare norrut mot Valön och tänkte paddla förbi väster om Långön, men tji fick vi. Där var det inte möjligt att komma förbi så vi vänder söderut och kringlade oss ner till Hälsö där andrafikan smakade utmärkt. ”Vilken beach” sa Lars från Halmstad… kan det ha varit ironi från en som är van vid Tylösand? :-) Men vi bohuslänningar tycker att en flera meter bred sandtrand är en skänk från ovan :)

Efter fikan direkt hemåt. Sluttid var satt till 14.30 och det klarade vi så när som på ett par minuter. Totalt paddlade vi 13 km i lugnt tempo. Vid frågan på om tiden var för knapp var svaret – ”paddeltid är per definition ALLTID för knapp” men vi enades om att det var ok och om man ville paddla mer hade man kunnat göra en sväng ner till Hunnebo. Ingen valde att göra det utan alla var redo för landstigning.

En liten filmsnutt fick vi ihop också:

Den goa gruppen som paddlade var:

Christer Bodling, Christer Graf, Tony Nejd, Martin Andersson, Maria Andersson, Janne Larsson, Lotta Liljedahl, Inger Larsson, Magnus Patriksson, Lars Magnusson och Johan Hellgren. Samordnare var Anette Bargel och Jette Gustafsson.

Vid pennan: Jette

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top