skip to Main Content
Inloggning endast för admin:
Vi vinkar till varandra - Jettes bild

Blekingepaddling med Helsingborgskanotisterna

En stor eloge till Helsingborgskanotisterna. De är ruskigt duktiga på många saker men de är fullständigt lysande på att skapa gemenskap under paddlingar!

Ett mysigt gäng på 17 paddlare med hyfsat lika många från Tjörns Kajakklubb och Helsingborgskanotisterna tog sig till Svalemåla för paddling i de blekingska vattnen. En del nya bekantskaper och en hel del som numera kan kalla sig vänner njöt av helgen tillsammans.  Just detta med att se till att de nya känner sig delaktiga kan ibland vara lite svårt, men här har Helsingborgarna en massa fina knep!

LÖRDAG

Samling efter lunch och ut på böljan. Det var lite blåsigt och vi fick bekänna färg i vinden. Vi paddlade från Svalemåla och österut. Mest spännande var en lång vassränna som ju givetvis är lite exotisk för västkustbor. Vi lapade sol och fikade på fina klippor i lä och njöt av dagen.  Hempaddlingen blev ganska utmanande. Vinden hade tilltagit och vi fick jobba på bra för att ta oss hemåt. Det var skönt att paddla runt sista udden och se vår fina lilla strand.

Tillbaka i Svalemåla väntade bastu och tunnbad i omgångar. Så väldans trevligt!  Därefter var det buffé som innehöll massor av spännande godsaker som vi alla själva bidragit med. Samlingslokalen var perfekt och det var en av de faktorer som gjorde att det var lätt att få en fin gruppkänsla.

SÖNDAG

Vinden var ganska busig på morgonen och större delen av gänget bestämde sig för en att gå Svalemåla-leden och njuta av vitsippor och spana på militärbåtar från Auroraövningen – samt spionera på alla som vi tänkte var spioner i ekor med mera. Det blev glass i solen och en tupplur för några vilket såklart var helt underbart! Så kan man gärna bete sig när man är utomläns som någon sade :-)

Gänget som paddlade tog sig till Tjärö där de hade en fin paddling genom kanaler och en snabb surfpaddling hemåt när det blev dags.  Vi tog en repris på tunnbad och därefter blev det grillkväll utanför samlingslokalen där det även vankades tipspromenad och grillade marshmallows. Så omtänksamt!!

MÅNDAG

Några vände hemåt efter frukost, andra ville paddla. Vi fick instruktioner från militärflottan att inte solopaddla utan hålla oss i grupp. Vi skapade ett par grupper och fick en fin paddling även måndag.

Ett STORT tack till Gunnel och Stina för ett kanonfint arrangemang. Nu är det Tjörns tur att bjuda upp skåningarna till våra vatten.

Paddlade gjorde: Gunnel, Stina, Jeanette, Eva, Robert, Patrik, Sandra, Irina, Christer, Carina, Andrea, Jette, Birger, Magnus, Lisa, Christina och Jonas

Vid pennan: Jette

BILDER

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top