skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Vintervit glöggpaddling

Traditionsenligt paddlade vi glöggpaddling från Skärhamn.  Årets version blev vintervit, stilla, vacker och mysig.  Hela 22 medlemmar slöt upp och vi hade en helt suverän dag på ett platt hav.  Robin, som är snirkelpaddlingens mästare, ledde oss runt kobbar och skär, genom trånga passager, förbi öar där alla husen hade snövita tak och allt var tyst och sagolikt vackert.

Vi paddlade ett par timmar, stortrivdes med både sällskap och miljö innan vi gick iland, tände upp eld, drack glögg och julöl. Stämningen var på topp och pepparkakor och lussekatter skickades runt. Vi satt nära elden och värmde skorna så det ångade av fotsulorna. En del historier om smält gummi berättades men alla klarade sina neoprenstövlar denna dag. Om man ser framför sig sinnebilden av en urmysig glöggpaddling så var det precis det vi upplevde idag.  Det var leenden på allas läppar, tomteluvor på några huvuden, glitter på någon kajak och go känsla rakt igenom.

När det var dags att paddla hem frågade Robin om vi skulle ta en extra sväng. Det ville alla, man ville liksom inte att det skulle ta slut!  Vi gled runt, tjoade lite när vi fick lite sjöhävning på oss i trånga passager, såg en havsörn och säl.  När vi paddlade förbi Akvarellmuseets restaurang där folk satt och åt så var det vi som blev beskådade och fotograferade. Helt klart var vi dagens happening i den annars helt stilla miljön.

Tillbaka i Skärhamn drog vi upp kajakerna och en del medlemmar köpte Harry-märken då man med denna decemberpaddling fyllde årets månadsmatris och gjorde sig berättigade till att skylta med sin bedrift.  Vi tackade de rara tomtenissarna Robin och Katarina. Robin ledde oss på sitt formidabla sätt och Katarina såg till att ingen tappades bort i kön.

Många fotograferade och här delar vi bilder!

Magnus bilder

Jettes bilder

Eriks bilder

Theres bilder

Uffes bilder

Christinas bilder

Carinas bilder

 

 

En förbipasserande Elisabeth Fabricius tog bilder på oss när vi kom tillbaka till Skärhamn

Kjells bilder

 

 

 

Jette filmade

 

 

 

Paddlade gjorde Bertil, Erik, Theres, Kjell,  Malin, Jonas,  Jette, Martin, Katarina, Inger, Pernilla, Glenn,  Magnus, Ulf, Veronica, Christel, Carina, Christer, Christina, Jonas, Catharina, Robin

Robin ledde turen

Vid pennan Jette Gustafsson

 

 

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top