skip to Main Content
Inloggning endast för admin:
Paddling Svanesund Till Slussen Orust

Svanesund – Slussen – oktober 2001

Sydvästlig kuling, grov sjö, farliga bränningar… men där paddlade vi inte! Istället tog vi, som planerat, en titt på Orusts lugna insida. Den utlovade varmfrontpassagen kom lite senare än beräknat, vilket gjorde att vi kunde genomföra det mesta av paddelturen i uppehållsväder och hyfsad temperatur för årstiden. Orusts branta stränder gav gott lä, vi gled över platt vatten, ibland rentav medvind.

Som belöning för att vi vågat oss ut denna teoretiskt så bistra dag, fick vi se pilgrimsfalksparet som häcker en bit norr om Svanesund. Ett par sälar gjorde oss också sällskap delar av färden.

Första kaffet intogs i närheten av Stillingsön, lunchen avåts inte långt från Allmags kile. En del regnskurar förekom, men de var vänliga nog att hålla sig borta just när vi skulle rasta.

Paddling svanesund till slussen orust

Sista stycket mot Slussen bjöd på ett par stycken med stark motvind, men vi smet längs land och tog det lä som fanns att få, och kunde ta oss in till Slussen utan alltför stor ansträngning. Jörgen och Jens tog till och med en tur uppströms in på Runns Vatten, en vik innanför Slussen som kan nås endast vid högvatten.

En bil och en trailer hade vi placerat i Slussen dagen innan, så det var bara att lyfta kajakerna upp på trailern och köra tillbaka till Svanesund. Nu kom det utlovade regnet, men det tjänade ju bara som avfärskning av kajakerna.

Bengt hade lite brådis hem, vi andra åt ärtsoppa och drack het punch hemma hos Jens.

Närvarande

Paddlade gjorde Bengt J, Jens M, Jörgen L och Thomas Å. Skrev gjorde Jens.

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top