skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Stockenträffen 2022

18-21 AUGUSTI 2022

Vi ser fram emot Stockenträffen 2022. På denna sida kan du läsa om allt du behöver veta och anmäla dig till våra gruppturer.
Även i år har vi utställare som säljer kajakprylar, förhoppningsvis köp&sälj av begagnade friluftsprylar och självklart mysigt häng i grupper på kvällarna och go paddling dagtid. Därutöver erbjuder vi allt man kan hitta på av valfria aktiviteter, badövningar, skumbad, långpaddling, kortpaddling, kajakkurs, kaffedrickande, prylsnack, kajaktestande osv. Allt är möjligt, runt hörnet har vi ett av Sveriges finaste skärgårdsområden

GRUPPTURER

Välkommen att anmäl dig till turpaddlingar arrangerade av Tjörns Kajakklubb. Alla paddlingar kräver paddelvana. Du som deltar förväntas klara lite vågor och absolut kamraträdding.

Nytt för i år är att vi tar 50 kr för turerna för att kunna finansiera en liten gåva till de som ställer upp som ledare år efter år. Vi vill ju gärna motivera dem att fortsätta ställa upp. Den lilla kostnaden på 50 kr betalar du vid bokning och den återbetalas ej om du ändrar dig. Vi ber dig dock boka av ifall du får förhinder så att någon annan glad paddlare får chansen att följa med. Boka av gör du genom att maila oss på info@tjornkajak.se och berätta vilken tur du bokat men ej kan vara med på.

LÄNK till bokningssida.

Ett STORT tack till Outdoortime som sponsrar oss med den smidiga bokningssidan!

tack till Outdoortime som sponsrar oss med den smidiga bokningssidan!


FÖREDRAG FREDAG

Givetvis ska vi ha en samlingspunkt för Stockenträffen. Vad passar väl bättre än att samlas och höra om lite paddling?

Vi samlas på altanen bakom restaurangen på fredagen kl 20.30

20.30 Resultaten från Mameluckpaddlingen tidigare i vår visas upp av de stolta kreatörerna

20.45 Jonas Alexandersson talar om att vara Kajakguide på Hurtigrutten

21.15 Thomas Olsson berättar om Grand Tour Ranrike – paddling från Kristi Himmelsfärd till Midsommar i år

21.45 – slut


KURSER

Även i år erbjuder Björn Thomasson sina populära kurser.

ROLLKURS – GRÖNLÄNDSK STANDARDROLL

En grönländsk standardroll är en mjuk, långsam harmonisk kroppsrörelse där kajaken vrids in under paddlaren. Ingen kraft eller timing krävs eftersom man använder tyngdkraften för att komma ner, rörelseenergin för att komma upp på andra sidan och flytkraften i axlar och huvud för att glida in över däcket. Du behöver inga förkunskaper och många lär sig rolla under det korta kurspasset – de som inte når riktigt ända fram får med sig teknik för att träna vidare själv. Kursen börjar med en kort teorigenomgång på land och sedan praktik ute på vattnet.

  • Pris 700 kr
  • Max 8 deltagare
  • Tid:  Lördag förmiddag, start klockan 09.30, cirka 2 timmar.  Info om samlingspunkt kommer till de som anmäler sig.
PADDELTEKNIK MED GRÖNLANDSPADDEL

Genomgång av de viktigaste skillnaderna mellan vanliga paddlar och eskimåpaddlar, paddelteknik, rollar, stöd och manövrering. Traditionell paddelteknik är lockande för alla som uppskattar enkelhet, effektivitet, precision och grace. Paddelmotoriken är lugn och avspänd med små avmätta rörelser, fjärran från den yviga kraftpaddling som hör ihop med storbladiga, vinklade paddlar. Likaså är den avancerade manövreringen – roll, stödtag mm – lugn, mjuk och graciös. Vill du lära dig mer erbjuder Björn två kurstillfällen på cirka två timmar. Kursen börjar med en kort teorigenomgång på land och sedan praktik ute på vattnet.

  • Pris 500 kr
  • Max 12 deltagare
  • Kurs 1: Lördag eftermiddag, start 14:00, cirka 2 timmar. Info om samlingspunkt kommer till de som anmäler sig.
  • Kurs 2: Söndag förmiddag, start 09:30, cirka 2 timmar

Deltagare förutsätts ha egen utrustning och vara ekiperade för väder och syfte. Ett par grönlandspaddlar kommer att finnas att låna vid behov.

Anmäl dig via MAIL till bjorn@thomassondesign.com

Först till kvarn gäller givetvis. Om intresset blir väldigt stort kan det hända att Björn lägger till någon kurs.


 

TÄLTPLATS OCH RECEPTION

Stockens Camping erbjuder fortfarande kajakrabatt för tält under Stockenträffen.  Rabatten är 10% på lågsäsongspriset. Du behöver ringa 0304-51100  – eller maila info@stockencamping.se och boka för att få rabatten.  Skriv då att du ska ha kajakrabatt.

Vi rekommenderar absolut att du förbokar även tältplats, mest för att minska kötiden som kan bli ganska lång på fredagen då väldigt många kommer.

Viktigt: Om du kommer efter 20.00 så hör av dig till campingen som då kan hjälpa er med kuvert så ni kommer in. Kommer ni efter 21.00 är campingen stängd och ni får stå på betal-parkering utanför campingen till dagen efter. Det är inte tillåtet att släppa in kamrater som ej kommit i tid på eget kort, men ni kan självklart hämta ut förbetalda kuvert till era kamrater och hjälpa dem in. Dock låses bommarna klockan 23.00 och då kan man inte längre komma in. Ut kommer man såklart. Maila (boka alltså inte online) din bokning till info@stockencamping.se och ange ”kajakhelg” när du bokar så får du 10% på lågsäsongpris för tältplats. Pris för elplats är också lågsäsongpris, plus den el de förbrukar.

OBS, extra service i år är att du som tältar eller har husbil/husvagn inte behöver checka ut förrän kl 16.00. Toakort fungerar alltså fram till 16.00. Behöver du stanna längre så tala med receptionen.


KAJAKPASS FÖR DAGSBESÖKARE

Om du bara kommer över dagen till Stockenträffen finns ett särskilt kajakpass för 100 kr för att du ska kunna köra in bilen med din kajak, duscha och även parkering över dagen. Köpes i campingens reception. Det är förbjudet att släppa in dagsgäster utan att de betalat denna avgift.


HYRA KAJAK

Har du ingen egen kajak kan du under Stockenträffen hyra hos Bohus Kajak/Orust Kajak. Boka direkt hos dem på mail info@orustkajak.se. De fem första bokningarna för varje dag får 25% rabatt. Resterande är välkomna att boka till deras standardpriser.

 


MAT

Stockens Restaurang ordnar mat även i år.

FREDAG – Kajakmeny där du kan välja mellan kött/fisk/vegatariskt. Priset är 195 kr exklusive dryck. Du bokar själv direkt till restaurangen. Du bokar en plats och så är det ”free seating” i restaurangen.  Start kl 18.00.

LÖRDAG – På lördagen blir det Grekisk Afton med just precis grekisk mat och live-band. Priset är 295 kr för oss som deltar i Stockenträffen. Ange Kajak-rabatt när du bokar. Även här bokar du EN plats och sedan är det free seating i restaurangen.  Tid: 18.00.

Mail för att boka bord:  info@stockensrestaurang.se


 

YOGAPASS

Så efterfrågat! Vi är så glada att Tinna Ingelstam, utbildad yogalärare, erbjuder två yogapass för paddlare under Stockenträffen. Passen är lätta och mjuka och alla kan delta.

Vi håller till på gräsmattan närmare receptionen där det brukar vara lite glesare med husvagnar och husbilar

FREDAG kl 18.00 – 18.30

SÖNDAG 07.45 – 08.15

Varmt välkomna!


UTSTÄLLARE

Vi arbetar med våra utställare och just nu tror vi på följande uppställning!

Petruskajaker kommer varje år! Med dem kan du förverkliga din dröm om att bygga en egen kajak. Prata med dem på plats!!

 

 

Plums AB/Point 65 Kajakcenter deltar igen! Tar med sig utrustning till bra priser för just träffen!

 

 

Outdoor time är med för andra året. De sponsrar oss dessutom med vår fina bokningssida för gruppaddlingar. Outdoor Time Kommer med kajaker från Point65 och Liker.

 

 

 

Enokpaddel kommer med sina fina grönlandspaddlar.

 

 

 

Båtbyggeriet Tunarps Kvarn AB besöker oss för första gången i år. Båtbyggeriet Tunarps Kvarn AB är ett familjeföretag i södra Skaraborg, Västergötland som bygger va de  kallar livsstilsbåtar;  främst roddbåtar men även  kanoter och kajaker men även lite större båtar släpps nu i verkstaden.

 

 

 

Mixat Design Dekaler och namn på kajaken gör den såklart mer personlig. Camilla Andersson tillverkar personliga skyltar och besöker oss på Stockenträffen där du kan se mer av vad hon erbjuder.

 

 

 

 

 

Vill du också delta som utställare? Det är gratis och man ordnar själv fram sina deltagare. Intresserade utställare och kursarrangörer anmäler sig till Tjörns kajakklubb som samordnar och hjälper till med informationsspridningen. Vill du komma och ställa ut så hör av dig till info@tjornkajak.se

 


EVENEMANGSSIDA PÅ FACEBOOK

Klicka gärna i att du är intresserad / kommer på fb-evenemanget Stockenträffen. Då får du våra uppdateringar medan Stockenträffen pågår och dessutom underlättas samåkning för er.


KONTAKT FÖR STOCKENTRÄFFEN

Maila vår klubbmail info@tjornkajak.se om du har frågor

Varmt varmt välkomna önskar Tjörns Kajakklubb, projektteametprojektledarna för Stockenträffen.

Jette Gustafsson & Ralf Vässmar

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top