skip to Main Content
Inloggning endast för admin:
Fotograf Sanna Janz

Hur var det på Stockenträffen 2015?

Vädergudarna var goda mot Stockenträffen 2015. Förhållandena var bra både för de som ville ut och leka i vågorna utanför Hermanö huvud och för de som önskade lite lugnare paddling.

Gänget från Mest Ute ankom på torsdagskvällen och hade roliga vågor att leka i under fredagen. Tuff motvind att ta sig hem i men det verkar som om de tyckte att det var det var värt! På lördagen mojnade vinden lite till cirka 10 m/s och de som hängde med på Tjörns Kajakklubbs paddling till Gullholmen hade en fin och lugn tur utan problem. Rutten gick ofta i lä av öarna. Cirka 25 personer hängde med, så det väckte en del uppmärksamhet när vi kom paddlande igenom hamnen. Många andra valde att ta vara på vinden och surfa i Vallerö sund och vid Hermanö huvud, där vågorna var bra. Vallerö sund har plats för många och är brett, medan Hermanö Huvud bjuder mer avancerade vågor med stenhällar under ytan och smalare surfyta.

Dessa härliga våg-bilder är tagna av Sanna Janz utanför Hermanö huvud.

På söndagen hade det mojnat lite till och TKKs grupptur gick till Hermanö huvud. Några av deltagarna gick ut och roade sig i skummet medan andra höll sig på klipporna och fotograferade äventyret. Alla verkade nöjda, vinden var varm och fikarasterna avnjöts i solen. Sakta paddlade vi hemåt mot Stocken och kände oss priviligerade att få njuta av sommarens sista dagar på detta sätt. De Stockenträff-paddlare som inte deltog i gruppturen valde olika aktiviteter: En del långväga tog en trevlig förmiddag i lägret med kajaksnack med andra och började sedan hemresan. En del fortsatte surfa, medan andra paddlade till vackra Käringön eller tog en heldagstur runt Hermanö. De som var ute till sent på eftermiddagen fick uppleva förvandlingen till stilla vatten och varma 2-3 m/s innanför Hermanö. Alltså en Stockenträff som bjöd på alla typer av paddlingsvågor  :)

Men Stockenträffen handlar inte bara om paddling, det är samkväm och trivsel också! För att skapa träffpunkter hade vi bildvisningar både fredag och lördagkväll i restaurangen. Några deltagare hade med sig bilder från intressanta upplevelser från kajaken. Det varierade kraftigt mellan storslagen natur på Grönland och i Alaska till paddling i badkarsvarmt vatten i Albanien. På lördagen visades bilder från en val-paddling i Grönland efter den gemensamma middagen som bestod av hamburgerbuffé.

Tjörns kajakklubb tackar alla deltagare för trevlig samvaro och hoppas vi ses nästa år! Varmt välkomna!

Här kommer bilder från Jette Gustafsson, från gruppturerna med Tjörns kajakklubb:

Och några roliga perspektiv från Fredrik Teodorsson

stocken - teobild1

 

En filmsnutt från Jette Gustafsson filmat under de två paddlingarna som leddes av Tjörns Kajakklubb.

 

Vill du läsa vad som bloggats om Stockenträffen så hittar du lite läsvärt här:

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top