skip to Main Content
Inloggning endast för admin:
Tony har en surfski??

Småblåsigt i Tullboden

För fjärde året träffas vi i Tullboden och paddlar, äter och umgås med – vi kajaknördar emellan. Det börjar nästan bli en tradition att det ska vara lite småblåsigt också – och så var det i år med.

Trots rätt mycket vind lyckades vi lägga turen ganska skyddat och vi hade en riktigt bra dag! Från Tullboden in i Örnfjorden och därifrån till Hovenäset. På båda dessa ställen var det lä och skönt och vi hade inte bråttom någonstans. Efter mysig lunch tänkte vi ta oss mot Fisketången men där gav vi upp och surfade snabbt hemåt med vinden både i rygg och sida. Ingen ansträngning behövdes där inte!

 

Åsa med sin söta Elvegris
Lunchställe i sikte!
Lunchrast i lä – Hovenäset.
Ralf var helt rätt klädd!
Tony luftar fötterna.
Den vackra bron i Hovenäset – och de vackra paddlarna i sina vackra kajaker därunder :)

 

En lagom grupp på 9 personer, riktigt bra antal när det är lite stökigt och vi behöver hålla reda på varandra. Dessutom ett antal som gjorde att alla fick plats att övernatta hos Jette då några traditionsenligt tältade i trädgården.

After Kayak

Efter landstigning i Tullboden grillade vi korv i ett klipphörn som var ganska skyddat från vinden. När korven var slut hoppade vi in i bastun. Någon enstaka medlem hoppade i och badade men de flesta hoppade över det momentet.

I väntan på glöden visar Tony tydligen hur man paddlar :)
Rayne värmer händerna.. kanske??

Väl tillbaka uppe hos Jette hade Inger högläsning ur Nordenskölds möte med kajaker på 1800-talet och sedan hämtade vi pizza som vi mumsade i oss under god stämning och högljudda samtal. Efterrätten slank också ner utan problem.

En liten stund till i soffan men sedan blev de flesta trötta och vi kröp ner i våra sängar eller tält och sov fint tills vi sågs igen till frukost.

Pizzan slut!
Ralf & Jette :)

Efter frukost bröt vi upp. Någon hade tänkt paddla lite till men avstod då hela havet kokade. Några tog en promenad på Malmön och resten åkte hem, nöjda med en bra helg med Tjörns Kajakklubb. Cirka 16 km paddlade vi, det räckte fint i vinden.

Paddlade gjorde Carina, Pernilla, Inger, Jette, Åsa, Rayne, Ralf, Lasse och Tony.

P.S.

När Åsa kom hem var katten nog lite avundsjuk på att den inte fått följa med!!

 

Vid pennan: Jette Gustafsson

This Post Has 2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top