skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Midsommarpaddling 2010

Vi, d.v.s Kristina, Per-Erik, Barbro, Peter, Ingvar, Robin, Bengt, Kent, Vanja och Arne samlades på fredag morgon vid Norra Ejgde, strax norr om Hamburgsund för gemensam paddling ut till Långeskär där vi skulle fira Midsommar, Familjen Vässmar, Ralf, Anette och Olof hade paddlat ut kvällen innan och förberett lägerplats och fixat midsommarstång.

jättegryta

Efter en gemensam genomgång/planering av paddelväg på sjökortet lade vi ut från land med fullastade kajaker strax efter kl 10. Vädret var soligt och det blåste lite grand men det var ingen större sjögång. Vi paddlade västerut och passerade farleden in mot Hamburgsund, böjde sedan av norrut, passerade Getryggen, vidare genom Gluppö-bassängen och kom efter ca 9 km paddling fram till Långeskär där Ralf stod och tog emot oss.

Efter att vi packat ur kajakerna och satt upp tälten var det fria aktiviteter fram till den ”officiella” invigningen av TKKs midsommarfirande. De fria aktiviteterna bestod bl.a. av följande: Studier av Jättegrytor. Studerades in i minsta detalj, se bild. Grottforskning. Grottan hade visserligen inget tak men sträckte sig enormt långt in i berget. Botanikexkursion. Flera unika växter upptäcktes som ingen av oss tidigare sett, t.ex. Ostronört. Midsommarfirande. Dagen till ära hade Kristina klätt sig i en förtjusande blommig klänning. Borde bli en tradition att samtliga TKK medlemmar klär sig så fint på midsommar i fortsättningen. Midsommarfirandet inleddes med att Kristina och Per-Erik bjöd på midsommardrink med tilltugg i form av bubbelblask och snittar a´la ”Moine de la vallée”. ”Bubblet” var Jacobs Creek (med alkohol) och Chapel Hill (utan alkohol) Snittarna var dels tunnbrödsrullar med rökt kött och pepparrotsvisp, dels rostat bröd med tångkaviar (dvs. vegetarisk kaviar, gjord på tång), dill och kräftstjärtar….fantastiskt gott, allt fixat medan vi andra var ute på upptäcktsfärd på ön.

Sedan var dags för tipspromenad på temat midsommar och Tjörns kajakklubb, också den förberedd och uppsatt av Kristina och Per-Erik. Segrare blev Ralf och Robin som vann var sin hembakad muffins. Därefter var det dags att fixa till sin egen medhavda middag. En del lagade fem rätters middag medan andra höll tillgodo med mer spartansk kost som korv med bröd. Senare på kvällen hade alla (några i alla fall) sett fram emot att få höra Kristina läsa spökhistorier men tyvärr så blev boken kvar i bilen. Vi fick istället hålla tillgodo med frågesport och veckans horoskop i tidningen TTELA. Kvällen avslutades med att titta på solen när den försvann ner i havet.

Midsommardagen

Kristina och Per-Erik var tyvärr tvungna att åka hem och se till katter och växthus. Familjen Vässmar, Vanja och Arne drog också hem. Vi sex som blev kvar lät tälten stå kvar och tog en dagsutflykt med olastade kajaker. Vi styrde åt nordost, passerade St. Skårholmen och kom efter ett tag fram till St Måkholmen där vi åt lunch och tittade på de unika stenlabyrinterna som kan vara bortåt trettio år gamla. Färden fortsatte sedan med behaglig medvindspaddling norr om Otterön och in till Kajakcenter i Grebbestad där några av oss inhandlade nödvändiga prylar för kajaksportens utövande. Även glass gick att få tag i, vilken inmundigas på bryggan.

Hemvägen gick sedan söder om Otterön och förbi Dannholmen. Vi passerade även det f.d. hönshus på Otterön där Evert Taube bodde sommaren 1954 och bl.a. skrev visan ”Solig Morgon”. Vinden friskade i så det blir lite kämpig motvindspaddling tillbaka till ön. Vid Lönnholmen gav Barbros dåliga hand upp och Ingvar ryckte in som bogserare.Ca 25 km paddling totalt blev det denna dag.

Dag tre

Så var det dags för återfärd, frukost, riva tält och packa kajaker….en sista promenad runt ön och sen sätter vi oss i kajakerna för paddlingen tillbaka till Hamburgsund och bilarna. Halvvägs tillbaka passerade vi Dyngön där vi sträckte på benen och lunchade. Efter maten tog vi en promenad genom det lilla samhället och upp till lotsutkiken från vilken vi hade en fantastisk utsikt över hela Fjällbacka skärgård.

Vid tangentbordet: Ingvar

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top