skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Midsommar i Fjällbacka skärgård

18 små och stora medlemmar av TjKK slank ner i vattnet vid Mörhult strax norr om Fjällbacka kl. 11:00 och rundade norrut mellan Lilla och Stora Köttö. Blåsig paddling längs Veddös västsida och sedan över Musöfjorden för en liten bensträckare vid Ormudden. Fortsatte norrut mot Stora Brattholmen där vi hittade en perfekt tältplats för 10 tält. När tälten var uppsatta och lugnet lade sig över lägret medan tältinnehavarna vilade ut under duken kom det ett stilla regn – faktiskt det enda under hela helgen!

Eftermiddagsutflykt till Stora Måkholmen – en diamant i väster där det öppna havet tar vid. En timmes ö-vandring med stillsamma samtal och personliga funderingar över de konstiga stenspiralerna som fortfarande kan ses i gräset på öns ostsida. Åter till baslägret för tidvis suggestiv dans kring midsommarstången. God mat och alkoholhaltiga drycker kunde skönjas genom röken från den ständigt sprakande brasan.
Midsommardagan. Lämnade Stora Brattholmen och våra tält åt sitt öde och paddlade runt Otteröns sydspets och norrut runt Klövudden och fikade på Stora Klövskär. Vidare längs Pinnöns ostsida och norrut till Käften där vi vilade ut i solen. Åter till vårt basläger där sporadiska bad förekom i den svinkalla vattnet. Kvällen präglades av förföriska dofter från stormköken – ”Nakna kocken”; släng dig i väggen. Och ingen kan skrämma slag på en redan trött paddlare som Per-Erik med sin livfulla insats när det är dags att leka ”Alien”

 

Söndagen

Tidigt (?) uppe och dags för gruppfoto innan det bar söderut mellan Lönnholmen och Dannholmen till Dyngön där vi med Peters hjälp besteg berget – fantastisk utsikt! Sista lunchen med gänget innan vi splittrades i tre delar som var på sitt sätt njöt av stilla vatten och perfekt väder. Mycket trivsam helg med trevligt folk som delar med sig av erfarenheter och tilltugg och gyllene droppar kring lägerelden.

 

Närvarande

Paddlade gjorde Per-Erik och Kristina, Mattias och Lena med Baltzar och Albin, Henrik och Frida, Åsa, Ingrid och Hans och söta Anna, Catarina, Peter, Karin, Ingvar och Karin W. Björn skrev och fotade.

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top