skip to Main Content
Inloggning endast för admin:
Ulsholmens Kalv

Kristi Himmelfärdspaddling maj 2012

Klubben fick en finfin paddlingslånghelg tillsammans med Karlstads Långfärdspaddlare (KLP). I år var det Tjörns tur att tänka ut rutten och vi gjorde Ulsholmen till samlingspunkten och använde Havsstenssund som isättningsplats. Vid lunchtid hade alla dykt upp och vi packade kajakerna för fullt.

Det hade blåst rätt bra dagen innan och det skulle blåsa upp igen torsdag kväll, så vi gick inomskärs ner till Ulsholmen och slog läger. Sen var programmet fritt. En del gick ut och lekte i vågorna, andra njöt av sol och samtal på ön. Vi var 19 eller 21 stycken i lägret.

Här är en liten film från Ulsholmen, gjord av Anders Stormberg:

Norrfärd med fart

Fredag morgon delades gänget upp. En del stannade kvar, eftersom de skulle hem redan dagen efter. Några paddlade i närområdet, medan vi var en stor bunt som fick Kosterlängtan och använde den friska sydliga vinden till att få extra skjuts norrut. Framför allt är det KLP:are som paddlar norrut, tillsammans med Claes, Robin och Anette från TjKK.  Idag blåser för mycket för att gå utsidan så vi paddlar insidan Resö och Rossö. Vacker paddling med ibland bara ett paddelblads djup under kajaken. När vi nått Rossö samhälle framåt eftermiddagen blir det glasstopp. Innan vi slår upp tälten på Vanarna tittar vi utåt Saltö och kan konstatera att vågorna går rejält höga fortfarande. Det ska mojna under natten och på norrsidan har vi det lä och en trevlig kväll.

Lördag, med fören mot söder

Vi vaknar till bättre väder. Vi väljer bort att korsa Kosterfjorden. Istället för att transportera oss fram och tillbaka över fjorden paddlar vi söderut och lunchar på Klövskär.  Här blir det dopp och sol innan vi fortsätter söderut. Vi bestämmer oss för en avstickare ut till Svangen och rundar naturreservatet med sitt fyrhus. Några minuter i land hinner vi också med innan vi fortsätter söderut. En ny regnskur gör att vi väljer att paddla ett tag till istället för att slå läger. Lägerplats blir Bissen och när tarparna satts upp har vi en trevlig kväll med paddlingshistorier och Malin, Rolf och Helge gör smuläppelpaj åt oss alla med digestivekex, äpplen och vaniljkräm.

En historisk söndag

Ja, i alla fall för mig. Vi fick alla en dag att minnas länge. Morgonen börjar med dimma och helt stilla vatten. Vinden har blåst bort och vi lägger ut över spegelblankt vatten. De flesta har avslutat paddlingen nu, men vi är några som fortsätter: Malin, Helge, Michael, Rolf, Peter; alla från KLP, samt Robin, Lotta och jag frånTjKK (hoppas jag inte glömmer någon nu!). Eftersom det är så stilla väljer vi att paddla utsidan av Lindön, Kalvön och Trossö… för första gången för min del. Här är vackert. Tångträdgårdar och vacker kustlinje. Vi ser manetbäbisar, snäckor, blommande ”lavar” och enstaka fiskar. Vi sitter med huvudena mer neråt vattnet än framåt så det är lätt att köra på en tångklädd bumling, och alla är lyriska över vilken dag vi plötsligt fick. Dimtussarna tunnas ut av solen och öarna längst ut i havsbandet börjar synas, svävande över ytan. När vi lunchar på en strand på västsidan av reservat-öarna lättar den helt. Helt turkost vatten, vacker skärgård och årets första dag med sommarkänsla. Lätt varmt i torrdräkterna :)

Vi rundar öarnas sydände och sedan återstår bara att paddla in till Havstenssund och tacka varann för en underbar paddlingshelg. Tack också till Kristina och Per-Erik som samordnat inför paddlingen och valt ut Ulsön som första bas och skapade trivsel där.

Fler bilder kommer!

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top