skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Knytmiddag med Grönlandsexpert!

Tack vare Nell kunde två lärorika filmer avnjutas ( med godis och dricka). Dels ”Paulos brudefärd”, dels ”Amfibiemannen”. Med Nells sakkunniga kommentarer fick filmerna en djupare dimension. Hon läser Eskimologi vid Köpenhamns Universitet och har en rik källa av kunskap att förmedla. ”Paulos brudefärd” visade sig vara en häftig ”såpa” från 1932. En blandning av dokumentär och spelfilm från livet på Östgrönland. Historien ramades in av kärlek, dramatik, barnuppfostran och slitet för brödfödan men var enligt Nell helt realistisk. Fantastiskt sevärd och fin film!!! ”Amfibiemannen” hade flera sett på TV men det var roligt att se den speciellt i anslutning till ”Paulos brudefärd”. Sammantaget kläcktes med inspiration av filmerna, en mängd idéer om aktiviteter för klubben samt Stockenträffen. Tex det grönländska reptricket för att kärleken skall segra…

Som alltid avnjöts en god knytmiddag med trevlig samvaro med Nell. (Ingvars kaka var en favorit i repris). Vid pennan Kristina och Per-Erik.

Närvarande: Lena, Mattias, Baltzar, Albin + en till… Linde; Ingvar Hellberg, Eva Gustafsson, Karin Wikberg, Björn Aadnöy, Kristina Thyberg-Gustafsson , Per-Erik Gustafsson.

Hedersgäst: Nell Arnell (ordf Föreningen Sverige-Grönland)

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top