skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Grönlandspaddlar tillverkas – omgång två

Så var det dags för tillverkling av grönlandspaddlar igen. 7 kajakare trotsade det fantastiska paddelvädret i lördags (27 januari) och möttes upp på en gård i Harestad för att göra sig varsin Grönlandspaddel under Andi och Jennys övervakning och rådgivning. Det blev en samvaro i verkstad med många och långa diskussioner om allt möjligt men paddling och paddlar i synnerhet. Även föreläsningen/filmvisningen av Svante Lysen på kommande årsmöte kom såklart på tal, allt medan spån och flisor yrde.

Det mesta grovgörat var avklarat på lördagen (vi var så fokuserade att vi till och med glömde eftermiddagsfikat) och söndagen ägnades mer åt finlir och putsande.

Fantastisk känsla att se en paddel ta form ur en planka, med många frihetsgrader kan man bli lite orolig att missa något avgörande, och jag får erkänna att jag själv blev lite ivrig i hyvlandet och tog bort lite för mycket material på det som nu får bli en reservpaddel. Jag fick dock en andra chans och även jag har nu en riktig grönlandspaddel att ytbehandla, något som vi inte hann med, med tanke på torktid.

Vi enades dessutom om en gemensam provavåranyapaddlartur i mars, så då blir det upp till bevis.

 

Text och bild: Thomas Steindahl

DSC_0377

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top