skip to Main Content
Här ser du om du är inloggad:
Stockenträffen 2018

Stockenträffen 2018

Tjörns Kajakklubb arrangerar Stockenträffen 2018 tillsammans med Stockens camping och Stockens Krog Mat & Mer

Datum för årets träff är 24-26 augusti.

 

Konceptet består

Vi fortsätter konceptet som det alltid varit; träffen är gratis och deltagaren behöver bara betala sin tält- eller stugplats. TjKK står för gruppaddlingarna som vanligt, men i år kommer även Friluftsfrämjandet att erbjuda paddling. Vi uppdaterar programmet löpande allteftersom vi får saker på plats.

TjKK sköter också marknadsföring till Paddlingssverige och leverantörer som är intresserade av att närvara som utställare eller kurs-givare. Stockens Camping sköter det praktiska kring boende och uppställningsplatser. Du som vill vara med men ej har egen kajak kan hyra hos Bohus kajak (f.d. Orust Kajak) har öppet i sin butik denna helg. Butiken ligger på själva campingen så det är inga problem med transport.

Restaurangen på campingen Stockens Krog Mat & Mer viker helgen åt oss och vi får därmed ett naturligt centrum för träffen.  Se nedan för mer info om själva programmet.

Tältplats/stuga & receptionen

Tältplats och stuga bokas direkt hos Stockens camping. Tältplats utan el behöver inte förbokas, det finns gott om dem. Receptionen håller extra öppet torsdag kväll, då många långväga anländer den kvällen. De flesta bohusläningar anländer efter jobbet fredag. Obs: Vi återkommer med rabatt för tältplatser.

Restaurangen

Vi återkommer med info om matarrangemang.

 

Bild /film-visning

Vi planerar bildvisning även detta år. Vi hoppas såklart också att många deltagare tar med sig bilder på en minnepinne eller en pc och delar med sig av sina paddelupplevelser. Mer detaljer senare.

Mer info kommer här så småningom och på fb-evenemanget Stockenträffen. Följ gärna fb-evenemanget för där uppdaterar vi medan Stockenträffen pågår.

Utställare

Vi välkomnar utställare! Dessa deltar gratis och ordnar själva fram sina deltagare. Intresserade utställare och kursarrangörer anmäler sig till Tjörns kajakklubb som samordnar och hjälper till med informationsspridningen.

Kajaktiv Tjörn kommer i år igen vilket vi tycker är mycket roligt!

Lika roligt är det att även Petruskajaker återkommer i år!

 

Kurser

Verkligen roligt att vi i år kan erbjuda kurser i både grönlands roll och paddling med grönlandspaddel. Kurserna hålls av ingen mindre än Björn Thomasson.  Anmäl dig med mail till tjornkajak@yahoo.com.  Begränsat antal platser, först till kvarn…

Grönländsk standardroll för nybörjare

 • Kurs A
 • Lördag kl 09.30 – cirka 12.00
 • Max 6 deltagare
 • Pris 400 kr – betalas i förväg efter bekräftelse att du fått plats på kursen.

Paddling/manövrering med grönlandspaddel

 • Kurs B
 • Lördag 13.00 – 15.30
 • Max 12 deltagare per kurs
 • Pris 400 kr betalas i förväg efter bekräftelse att du fått plats på kursen.
 • Kurs C
 • Söndag 09.30 – 12.30
 • Max 12 deltagare
 • Pris 400 kr betalas i förväg efter bekräftelse att du fått plats på kursen.

 

 

Gruppaddlingar

Fredag

Haikupaddling! Helt nytt koncept!   Vet du inte vad Haiku är så kan du läsa här.

Sjöklara fredag kl 18.00. Vi paddlar ut och skriver haikudikter tillsammans. Vi läser upp våra alster på en kort fikapaus. Den som vill kan läsa upp sitt verk i samband med middagen på lördagen.  Åter på land cirka 20.00.  Anmäl dig via formuläret under rubriken Grupppaddlingar.

Lördag

Tjörns Kajakklubb kommer att leda en  gruppaddling på lördagen. Var klar på stranden klockan 09.30 och färdigpackad för start kl 10.00. Ni som vill delta i paddlingen hittar anmälan här. Turen är gratis och populär. Du kan också anmäla dig med ett mail till tjornkajak@yahoo.se.

I år har vi flera inriktningar på gruppaddlingarna. Förutom att vi delar upp grupperna efter tempo har vi också en grupp för Singelpaddling och en grupp för långpaddling.

 • Singelpaddling – vi startar samtidigt som den andra grupperna men är just för singlar som söker kontakt i kajakvärlden.
 • Långpaddling – Mollösund eller Måseskär beroende på väder. Du behöver klara minst 2 mils paddling. Max 20 deltagare.
 • Gruppaddlingar i olika tempo

Hör gärna av dig om du får förhinder. OBS, paddlingen är en så kallad kamratpaddling där vi förväntar oss att vi alla hjälps åt att hålla ihop gruppen och tänka på vår säkerhet. Vi räknar med att du känner dig trygg i kajaken och är en van paddlare. Du som kan tänka dig att att delta som paddlingsledare tillsammans med andra får gärna kontakta Jette Gustafsson i arbetsgruppen.

Söndagen

Under söndagen är det ingen arrangerad gruppaddling, men ni som gärna vill paddla och saknar sällskap kan samlas kl. 10.00 sjöklara vid den stora kart-skylten och själva bestämma tider och rutt.

Köp & sälj kajakprylar

I år försöker vi få till ett begagnat-bord vid stranden. Där kan du sälja dina av kajakprylar  – eller köpa av andra. Mer info längre fram.

Tips för de som paddlar själv

Du som paddlar runt i närområdet och njuter på egen hand – ett tips är Café Vintervallen på Hermanö/Gullholmen. Jättemysigt ställe att rasta lite.

Evenemangssida på Facebook

Klicka gärna i att du är intresserad / kommer på fb-evenemanget Stockenträffen. Då får du våra uppdateringar medan Stockenträffen pågår och dessutom underlättas samåkning för er.

Kontaktpersoner för Stockenträffen

Du kan kontakta Jette på jette@jette.se eller Ralf på ralf.vassmar@telia.com om du har frågor. Eller så mailar du vår klubbmail tjornkajak@yahoo.se.

 

Varmt välkomna!

This Post Has 10 Comments
  1. Hei! Nei, ikke noen max. Vi ska ha max göy 🙂 Det eneste som styr litt er maksantall på campingen, men där ryms flere hundre. På gruppeturene pröver vi å få med alle, så langt vi har ledere nok. (hittills alltid klart seg). Der er det lurt att melde sig på litt foran, og ikke vente til siste minutt 🙂 Velkommen! /Anette TjKK

   1. Herligt !! Tak for det hurtige svar. Satser på at samle nogle godtfolk, og deltage i herlighederne.

 1. Er der nogle Dansker der vil lave fælles transport, jeg er fra Roskilde området.
  Jeg har plads til en ekstra kajak på taget ?
  Mvh John

 2. Hej!
  Låter hur bra och kul som helst. Förutsätter detta att man har egen kajak och bil så man kan ta sig till er eller finns det kajaker att hyra….?

  Susanne

  1. Hej Susanne! Det finns kajaker att hyra på området, hos Orust Kajak (orust-kajak.se). Dessutom finns det en busshållplats på landsvägen, precis vid korsningen till Campingvägen. Omöjlig att missa, eftersom en kajak står vid korsningen 🙂 Sen är det en bit att gå ner till campingen, så har du mkt att bära är det bra att få/ha skjuts. Mer info om själva campingområdet hittar du på campingens hemsida, Stocken Camping. Hoppas vi syns!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top
×Close search
Sök