Här ser du om du är inloggad:
Skum

Stockenträffen 2017

Tjörns Kajakklubb arrangerar Stockenträffen 2017 tillsammans med Stockens camping och Stockens Krog Mat & Mer

Datum för årets träff är 25-27 augusti.

 

Konceptet består

Vi fortsätter konceptet som det alltid varit; träffen är gratis och deltagaren behöver bara betala sin tält- eller stugplats. TjKK står för gruppaddlingarna som vanligt, men i år kommer även Friluftsfrämjandet att erbjuda paddling. Vi uppdaterar programmet löpande allteftersom vi får saker på plats.

TjKK sköter också marknadsföring till Paddlingssverige och leverantörer som är intresserade av att närvara som utställare eller kurs-givare. Stockens Camping sköter det praktiska kring boende och uppställningsplatser. Vi hoppas att Bohus kajak (f.d. Orust Kajak) har öppet i sin butik denna helg. Vi är extra glada för ett nära samarbete med restaurangen Stockens Krog Mat & Mer som viker helgen åt oss och vi får därmed ett naturligt centrum för träffen.  Se nedan för mer info om själva programmet.

Tältplats/stuga & receptionen

Tältplats och stuga bokas direkt hos Stockens camping. Tältplats utan el behöver inte förbokas, det finns gott om dem. Receptionen håller extra öppet torsdag kväll, då många långväga anländer den kvällen. De flesta bohusläningar anländer efter jobbet fredag. Obs: Campingen ger alla paddlare 25 kronor tältrabatt/natt fredag till söndag för Stockenträffen. Priset för tältplats är då 200 kr – säg till när du checkar in!

Restaurangen

Stockens Krog Mat & Mer har fullt fokus på paddlare denna helg! Det blir buffé både fredag och lördag klockan 19.30. Det lbir tacobuffé och pizzabuffé till ett kanonpris: 150 kr. Det arrangeras både boule-turnering och bildvisning på restaurangen. Vi kommer att be utställarna hålla till nära restaurangen, allt för att skapa en naturlig mittpunkt. Du som tänker komma och som har facebook – klicka gärna i att du kommer så har vi en uppfattning om hur många det blir för restaurangens skull.

Boule-turnering

Stockens Krog Mat & Mer arrangerar bouleturnering för oss på sitt terrassdäck. Start 17.00 på lördagen. Anmäl dig på restaurangen om du vill vara med!

Bild /film-visning

Vi kör bildvisning både fredag och lördag kl. 21.00 i restaurangen.

På fredagen blir det pinfärska bilder från Helgelandspaddling visade av Jonas Alexandersson. Ni som var med förra året och såg hans bilder från Alaska vet att detta blir en mycket intressant visning. Denna gång är det ett gäng som till stora delar är medlemmar i Tjörns Kajakklubb som roar sig däruppe. Vi ser fram emot deras reseberättelse!

Sven Gester kommer att ge tips om fiskeredskap som är lämpliga att ha med sig för paddling vid Helgelandskusten. Kommer säkert att bli matnyttigt.

På lördagen tar Nicklas Millegård med oss till världsarvet Misool i Raja Ampat, Papua, Indonesien. Där får du uppleva labyrinter av höga karstöar med fantastiska klippformationer, gömda laguner, grottor, klippmålningar, jellyfishsjöar, vita sandstränder, fantastiska korallrev, orörd regnskog långt borta från turiststränderna och en mycket vänlig befolkning. Kanske är detta det är det bästa tropiska paddlingsparadiset. De första två gruppresorna som åkte i vintras var mycket uppskattade.  Flera typer av resor med kajakpaddling, dykning, sportfiske och mycket mera kommer att anordnas. Låter spännande!

Vi hoppas såklart också att många deltagare tar med sig bilder på en minnepinne eller en pc och delar med sig av sina paddelupplevelser.

Mer info kommer här så småningom och på fb-evenemanget Stockenträffen. Följ gärna fb-evenemanget för där uppdaterar vi medan Stockenträffen pågår.

Utställare och kurser

Vi välkomnar utställare och kursarrangörer. Dessa deltar gratis och ordnar själva fram sina deltagare. Intresserade utställare och kursarrangörer anmäler sig till Tjörns kajakklubb som samordnar och hjälper till med informationsspridningen.

Vi är mycket glada att kunna ta emot följande utställare i år:

 

struer

Danske Struer Boats kommer for at visa havskajaken FREJ.  FREJ er ritad av Björn Thomasson, erkänd designer som under de senast 25 åren har ritat kajaker till både hemmabyggen och producenter.

Björns har tidigare haft fantastisk succé med bl.a. Black Pearl som sålt över hela världen.  Efter att Björn avslutat samarbetet med Seabird har han arbetat med Struer Boats och kring skapandet av FREJ. Björn kommer till Stockenträffen, redo att besvara alla kajakfrågor!

Och så till det helt fantastiskaVINN EN FREJ!

Du som provpaddlar en av de utställda FREJ-kajakerna deltar i utlottningen av en kajak!  Det enda du behöver göra är att provpaddla och utfylla ett formulär med 8 frågor så deltar i utlottningen. Vi gissar att det blir kö!

____________________________________________________________________

kajaktiv

Fint besök får vi från grannön Tjörn då Kajaktiv Tjörn deltar som utställare.

Kajaktiv Tjörn har en skön inställning till paddling som de försöker sprida. ”Kajaktiv Tjörn är till för er som vill hitta en möjlighet till en aktivare fritid. Oavsett om ni är nybörjare eller proffs så är vår ambition att våra kunder ska vara nöjda med service och vårt engagemang. Paddling är bland det roligaste man kan hålla på med, social samvaro, motion och en naturupplevelse förpackat i en kajak.”   Detta kan väl ingen på Stockenträffen säga emot?

____________________________________________________________________

lyofoodLyofood – den smakligaste friluftsmaten

Lyofood kommer till Stockenträffen och berättar om friluftsmat och frystorkad frukt, bärpulver och smoothies – låg vikt, välsmakande och hälsosamma – perfekta för alla typer av utomhusaktiviteter som vandring, paddling och skidåkning.

– 100% naturliga ingredienser, mycket hög proteinhalt
– Tillagat först, frystorkat efter
– Smakar som hemlagat
– Genomgående hög kvalitet
– Ingen tillsatt palmolja eller tillsatsämnen

Lyofood skapade sina första frystorkade rätter redan 1998 och har sedan dess vunnit många priser för sina innovativa produkter. De är väletablerade i de stora europeiska länderna men är mindre kända i Norden. Välkommen att provsmaka deras sortiment och fyll på ditt lager med smarriga rätter inför höstens och vinterns turer!

____________________________________________________________________

 

Gruppaddlingar

Fredagen

Friluftsfrämjandet erbjuder i år en kurs för dig som paddlat förut men känner dig lite ringrostig. En bra tur att ta om man är osäker på om man klarar vågor och vind som man kan möta på väg till Hermanö Huvud.  Anmäld dig direkt till Friluftsfrämjandet här.

Lördagen

Tjörns Kajakklubb kommer att leda en  gruppaddling på lördagen. Var klar på stranden klockan 09.30 och färdigpackad för start kl 10.00. Ni som vill delta i paddlingen hittar anmälan här. Turen är gratis och populär. Du kan också anmäla dig med ett mail till tjornkajak@yahoo.se.

Du som vill ta det lite lugnare kan med fördel anmäla dig till Friluftsfrämjandets tur som har ett lägre tempo. Observera dock att vi räknar med att alla deltagare har åtminstone någon paddlingsvana. Här anmäler du dig till Friluftsfrämjandets lördagstur. Alla lördagspaddlingar startar på stranden samma tid – 09.30 och sjöklar 10.00.

Hör gärna av dig om du får förhinder. OBS, paddlingen är en så kallad kamratpaddling där vi förväntar oss att vi alla hjälps åt att hålla ihop gruppen och tänka på vår säkerhet. Vi räknar med att du känner dig trygg i kajaken och är en van paddlare. Du som kan tänka dig att att delta som paddlingsledare tillsammans med andra får gärna kontakta Jette Gustafsson i arbetsgruppen.

Söndagen

Vi informerar under lördagen om det blir någon söndagspaddling.

 

Tips för de som paddlar själv

Du som paddlar runt i närområdet och njuter på egen hand – ett tips är Café Vintervallen på Hermanö/Gullholmen. Jättemysigt ställe att rasta lite.

Evenemangssida på Facebook

Klicka gärna i att du är intresserad / kommer på fb-evenemanget Stockenträffen. Då får du våra uppdateringar medan Stockenträffen pågår och dessutom underlättas samåkning för er.

Kontaktpersoner för Stockenträffen

Du kan kontakta Jette på jette@jette.se eller Ralf på ralf.vassmar@telia.com om du har frågor. Eller så mailar du vår klubbmail tjornkajak@yahoo.se.

 

Varmt välkomna!

This Post Has 4 Comments

 1. Anna Lilja

  Hej! Är det någon som vill samåka från Stockholm till Stockenträffen på torsdag kvällen innan med bil så meddela mig Anna Lilja mail peggy.lilja@gmail.com eller på fb!

  1. Jette Gustafsson

   Bra initiativ Anna! Hoppas du får napp här eller på FB där vi också lagt din fråga på eventet. Vi ses! Jette /TjKK

 2. Susanne Malmström

  Hej!
  Låter hur bra och kul som helst. Förutsätter detta att man har egen kajak och bil så man kan ta sig till er eller finns det kajaker att hyra….?

  Susanne

  1. Anette Bargel

   Hej Susanne! Det finns kajaker att hyra på området, hos Orust Kajak (orust-kajak.se). Dessutom finns det en busshållplats på landsvägen, precis vid korsningen till Campingvägen. Omöjlig att missa, eftersom en kajak står vid korsningen :) Sen är det en bit att gå ner till campingen, så har du mkt att bära är det bra att få/ha skjuts. Mer info om själva campingområdet hittar du på campingens hemsida, Stocken Camping. Hoppas vi syns!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sök