skip to Main Content
Inloggning för admin:
Stockenträffen 2018

Stockenträffen 2018

Tjörns Kajakklubb arrangerar Stockenträffen 2018 tillsammans med Stockens camping och Stockens Krog Mat & Mer

Datum för årets träff är 24-26 augusti.

 

Träffen växer!

Vi ser en trend att alltfler besöker Stockenträffen. Konceptet är som det alltid varit; träffen är gratis och deltagaren behöver bara betala sin tält- eller stugplats. TjKK står för gruppaddlingarna som vanligt. För att träffen ska flyta på så smidigt som möjligt är det fint om ni alla tar del av informationen nedan.

TjKK sköter marknadsföring till Paddlingssverige och leverantörer som är intresserade av att närvara som utställare eller kurs-givare. Stockens Camping sköter det praktiska kring boende och uppställningsplatser. Du som vill vara med men ej har egen kajak kan hyra hos Bohus kajak (f.d. Orust Kajak) har öppet i sin butik denna helg och erbjuder både rabatt och lite test av surfski-kajake. Butiken ligger på själva campingen så det är inga problem med transport.

Restaurangen på campingen Stockens Krog Mat & Mer viker helgen åt oss och vi får därmed ett naturligt centrum för träffen.  Se nedan för mer info om själva programmet.

Tältplats/stuga & receptionen

Tältplats och stuga bokas direkt hos Stockens camping. Då Stockenträffen blir allt populärare rekommenderar vi att ni förbokar även tältplats, mest för att minska kötiden som kan bli ganska lång på fredagen då väldigt många kommer.

Viktigt: Om du kommer efter 20.00 så hör av dig till campingen som då kan hjälpa er med kuvert så ni kommer in. Kommer ni efter 21.00 är campingen stängd och ni får stå på betal-parkering utanför campingen till dagen efter. Det är inte tillåtet att släppa in kamrater som ej kommit i tid på eget kort, men ni kan självklart hämta ut förbetalda kuvert till era kamrater och hjälpa dem in. Dock låses bommarna klockan 23.00 och då kan man inte längre komma in. Ut kommer man såklart. Maila (boka alltså inte online) din bokning till info@stockencamping.se och ange ”kajakhelg” när du bokar så får du lågsäsongpris 185 kr för tältplats. Pris för elplats är också lågsäsongpris, dvs 240:-/ natt plus den el de förbrukar.

Bor du t o m söndag så gäller ditt kort i duschen fram till kl 15.00. Bor du i stuga behöver du checka ut kl 12.00.

OBS: Engångsgrillar är förbjudna. Triangakök går bra men minst 50 cm över marken om ni är på gräs. Annars stenhäll. Anslag om detta finns på campingen.

 

 

Kajakpass för dagsbesökare

Om du bara kommer över dagen finns ett särskilt kajakpass för att du ska kunna köra in bilen med din kajak, duscha och även parkering över dagen. Köpes i campingens reception. Det är förbjudet att släppa in dagsgäster utan att de betalat denna avgift.

 

Restaurangen

Det ser ut som om vi blir riktigt många i år igen och vi vill göra vad vi kan för att det ska bli smidigare på restaurangen.

D ”köper” din tallrik i entrén och får ett band runt handen. Om du vet att du ska äta både fredag och lördag så vår du ett annat band och betalar för 2 mat direkt.

Fredag:Buffé med hamburgare och vegetarisk hamburgare med stekt potatis, med alla tillbehör.

Lördag: Buffé med kycklingklubba/kycklingvingar stek potatis och sås.

Vegetariskt alternativ: Pastasallad med en go röra alternativt en ren sallad med olika tillbehör och dressing.

Dryck ingår inte utan köpes vid barerna på restaurangen.

Ingen bordsplacering eller bordsservering.

Vi har två sittningar:

 • kl 17.30 – 18.45
 • kl 19.00 – 20.30

Pris 179 kr, exklusive dryck.

Du bokar plats på restaurangen via SMS 0708-800822. Givetvis måste du skriva i SMSset vem du är, hur många du vill boka för samt vilken dag och vilken tid du önskar äta.

 

Bild /film-visning

Vi planerar bildvisning även detta år. Det är så roligt när vi delar med oss av våra upplevelser och inspirerar varandra.

Fredagen kl 20.30 i restaurangen

Ta med dig bilder på en minnepinne eller pc och berätta om dina upplevelser och tips.  Vi har inga förannonserade presentatörer här utan hoppas på spontana medverkanden!

Lördagen kl 20.30 i restaurangen

Här har vi två medlemmar från Tjörns Kajakklubb som bjuder på olika berättelser.

Anette Bargel berättar om Paddelvatten i Bohuslän. Vi vet att många besökare på Stockenträffen har sina hemmavatten på andra ställen och när nyfikna på pärlor i Bohuslän. Anette Bargel, hemmahörande i Lysekil, guideutbildad, fotointresserad och paddlare sedan många år delar med sig av bilder och lite tips om trevliga paddelområden.

Jonas Alexandersson kommer precis som tidigare år också att visa bilder. Jonas är en mycket erfaren paddlare och har tidigare roat oss med bilder från Alaska och Grönland. I år pratar Jonas om vinterpaddling och vad man bör tänka på. Det blir med all säkerhet intressesant!

Varmt välkomna!

 

Utställare

Vi välkomnar utställare! Dessa deltar gratis och ordnar själva fram sina deltagare. Intresserade utställare och kursarrangörer anmäler sig till Tjörns kajakklubb som samordnar och hjälper till med informationsspridningen.

Kajaktiv Tjörn kommer i år igen vilket vi tycker är mycket roligt!

Lika roligt är det att även Petruskajaker återkommer i år!

Extra roligt är att vi utökar samarbetet med Bohus-Kajak – eller Orust-kajak som befinner sig på campingen. Du som ej har egen kajak får 25% rabatt när du hyr din kajak hos dem. De har olika kajaker i termoplast och dessa kan ni testa gratis på fredagen. De har också två surfskis som ni kan testa gratis hela helgen.

De öppnar butiken en timme tidigare igen så att ni kan få era kajaker i tid eller kan kolla in i butiken innan den första paddlingen börjar!

 

Kurser

Verkligen roligt att vi i år kan erbjuda kurser i både grönlands roll och paddling med grönlandspaddel. Kurserna hålls av ingen mindre än Björn Thomasson.  Anmäl dig med mail till tjornkajak@yahoo.com.  Rollkursen är fullbokad, platser kvar på paddlingskurser.

Grönländsk standardroll för nybörjare

 • Kurs A
 • Lördag kl 09.30 – cirka 12.00
 • Max 6 deltagare
 • Pris 400 kr – betalas i förväg efter bekräftelse att du fått plats på kursen.

Paddling/manövrering med grönlandspaddel

 • Kurs B
 • Lördag 13.00 – 15.30
 • Max 12 deltagare per kurs
 • Pris 400 kr betalas i förväg efter bekräftelse att du fått plats på kursen.
 • Kurs C
 • Söndag 09.30 – 12.30
 • Max 12 deltagare
 • Pris 400 kr betalas i förväg efter bekräftelse att du fått plats på kursen.

 

 

Gruppaddlingar

Vänligen anmäl dig via anmälningsfunktionen som du hittar i menyn ovan. Vi behöver veta hur många vi blir så vi har rätt antal ledare.

Fredag

Haikupaddling! Helt nytt koncept!   Vet du inte vad Haiku är så kan du läsa här.

Sjöklara fredag kl 18.00. Vi paddlar ut och skriver haikudikter tillsammans. Vi läser upp våra alster på en kort fikapaus. Den som vill kan läsa upp sitt verk i samband med middagen på lördagen.  Åter på land cirka 20.00.  Anmäl dig via formuläret under rubriken Grupppaddlingar.

Lördag

Tjörns Kajakklubb kommer att leda gruppaddlingar på lördagen. Var klar på stranden klockan 09.30 och färdigpackad för start kl 10.00. Ni som vill delta i paddlingen hittar anmälan här. Turen är gratis och populär. Du kan också anmäla dig med ett mail till tjornkajak@yahoo.com.

Många frågar vad man ska ha med sig och när vi är tillbaka. Ta gärna med dig mat/fika för en heldag ute. Vi är oftast tillbaka vid 15-16-tiden men det är givetvis väderberoende och beslut kan tas i gruppen under dagen.

I år har vi flera inriktningar på gruppaddlingarna. Förutom att vi delar upp grupperna efter tempo har vi också en grupp för Singelpaddling och en grupp för långpaddling.

 • Singelpaddling – vi startar samtidigt som den andra grupperna men är just för singlar som söker kontakt i kajakvärlden. Vi tar fortfarande emot anmälningar från män då dessa är underrepresenterade på denna paddling.
 • Långpaddling – Mollösund eller Måseskär beroende på väder. Du behöver klara minst 2 mils paddling. För erfarna och trygga paddlare. Max 20 deltagare.
 • Långpaddling – Islandsberg. Du behöver klara minst 2 mils paddling. För erfarna och trygga paddlare. Max 20 deltagare.
 • Gruppaddlingar i olika tempo

Hör gärna av dig om du får förhinder. OBS, paddlingen är en så kallad kamratpaddling där vi förväntar oss att vi alla hjälps åt att hålla ihop gruppen och tänka på vår säkerhet. Vi räknar med att du känner dig trygg i kajaken och är en van paddlare. Du som kan tänka dig att att delta som paddlingsledare tillsammans med andra får gärna kontakta Jette Gustafsson.

Söndagen

Under söndagen är det ingen arrangerad gruppaddling, men ni som gärna vill paddla och saknar sällskap kan samlas kl. 10.00 sjöklara vid den stora kart-skylten och själva bestämma tider och rutt.

 

Orust runt

Ett tvådagars, helt gratis, oförglömligt 100 km:s paddeläventyr. Annorlunda, Kul, Socialt, Intressant motionspass och psykologisk tävling, men MEST mot sig själv :-).  I år har de sitt stopp på Stockens Camping och några deltagare kommer säkert att stanna och bo! Se mer info på facebook!

Köp & sälj kajakprylar

I år försöker vi få till ett begagnat-bord vid stranden. Där kan du sälja dina av kajakprylar  – eller köpa av andra. Ta med dig dina prylar, märk dem med namn och telefonnummer.  Vi kommer ej att ha personal som vaktar utan räknar med att ni själva hanterar försälning.

Tips för de som paddlar själv

Du som paddlar runt i närområdet och njuter på egen hand – ett tips är Café Vintervallen på Hermanö/Gullholmen. Jättemysigt ställe att rasta lite.

Evenemangssida på Facebook

Klicka gärna i att du är intresserad / kommer på fb-evenemanget Stockenträffen. Då får du våra uppdateringar medan Stockenträffen pågår och dessutom underlättas samåkning för er.

Kontaktpersoner för Stockenträffen

Maila vår klubbmail tjornkajak@yahoo.com om du har frågor,

 

Varmt välkomna!

This Post Has 10 Comments
  1. Hei! Nei, ikke noen max. Vi ska ha max göy 🙂 Det eneste som styr litt er maksantall på campingen, men där ryms flere hundre. På gruppeturene pröver vi å få med alle, så langt vi har ledere nok. (hittills alltid klart seg). Der er det lurt att melde sig på litt foran, og ikke vente til siste minutt 🙂 Velkommen! /Anette TjKK

   1. Herligt !! Tak for det hurtige svar. Satser på at samle nogle godtfolk, og deltage i herlighederne.

 1. Er der nogle Dansker der vil lave fælles transport, jeg er fra Roskilde området.
  Jeg har plads til en ekstra kajak på taget ?
  Mvh John

 2. Hej!
  Låter hur bra och kul som helst. Förutsätter detta att man har egen kajak och bil så man kan ta sig till er eller finns det kajaker att hyra….?

  Susanne

  1. Hej Susanne! Det finns kajaker att hyra på området, hos Orust Kajak (orust-kajak.se). Dessutom finns det en busshållplats på landsvägen, precis vid korsningen till Campingvägen. Omöjlig att missa, eftersom en kajak står vid korsningen 🙂 Sen är det en bit att gå ner till campingen, så har du mkt att bära är det bra att få/ha skjuts. Mer info om själva campingområdet hittar du på campingens hemsida, Stocken Camping. Hoppas vi syns!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top
×Close search
Sök