skip to Main Content
Inloggning endast för admin:

Paddling Film Festival i Grebbestad

När Skärgårdsidyllen för andra året bjöd in till Paddling Film Festival så tyckte Tjörns Kajakklubb att det skulle passa perfekt att lägga en paddling samma dag i Grebbestad och locka ännu mer folk till festivalen. Det är ju alltid kul att vara med där det händer.

Paddlingen

Vi hade hela 27 personer anmälda fram till några dagar innan, men en usel väderprognos gjorde att ett 10-tal valde att hoppa av paddlingen, och delta bara på kvällen.  Inga problem, huvudsaken är ju att vi skulle ses  på festivalen.

Som så ofta blev vädret mycket bättre än prognosen utlovade och vi paddlade iväg med 16 eller 17, lite oklart, paddlare som stretade mot Altarholmen. Det gick hur fint som helst trots att sjön var lite krabb.  Några gick iland och åt långsam lunch, andra tog ett varv runt ön medan ytterligare ett gäng letade upp lite vågor. Alla gjorde som det passade.

Efter lunch följde vi kustlinjen tilbaka till Saltviks camping där vi också startade. En uppvärmd bastu väntade oss och vi kunde snygga till oss innan vi tog oss in till Grebbestad för att lyssna på föredragen

Föredragen

Mellan 16.00 och 17.00 bjöds vi på föredrag.  Det var Svenska Kanotförbundet som berättade om sin verksamhet, Maria Helgegren som berättade om att starta upp en klubb,  Jette Gustafsson som pratade om att paddla Harry-år och till sist Jonas Alexandersson som berättade om sina upplevelser som guide på äventyrskryssning till antarktis.  Kul!

Sedan blev det mat och det var väldans kul att träffa alla sina kajakkompisar utan torrdräkter och snygga i håret.  Tjörns Kajakklubb var väldigt väl representerat med massor av medlemmar och inte mindre än 5 av 7 styrelsemedlemmar på plats, helt utan avstämning innan.

Film

Filmtime!  Skärgårdsidyllen hade valt ut ett antal filmer om paddling som vi tittade på i två omgångar med paus emellan. Som tidigare ett brett urval av filmer som visade paddling från många perspektiv.  Alla fina på sitt sätt men jag tror att sekvensen där ett par kajakister har närkontakt med två stora knölvalar var den mest magiska stunden för de flesta i lokalen.

Tack

Stort tack till Skärgårdsidyllen som ordnar denna urtrevliga festival som fyller ett hål i mars med en härlig gemenskap kring vårt paddelintresse.

Vi ser redan fram emot nästa år!

Turguider: Maria Helgegren och Jette Gustafsson

Jettes bilder 
Carolines bilder

 

Jettes bilder från Storm och Paddle Film Festivalen

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top